Kadaif

Nasla sam jedan recept za Kadaif koji sam mislila da probam. Ako neko ima neku ideu ili neki svoj nacin kako se kadaif moze da napravi slobodno napisite u komentar. Ja kadaif jos nikad nisam pravila pa cu za sada da probam ovaj recept:

Kadaif

Kategorija:BiH specijaliteti
Autor:Mia


Potrebni sastojci

1 kesa kadaifa
85 dkg secer,
25 dkg masla/putar
20 dkg mljevenih oraha
grozdzice *
vanilin prasak*
nastrugana limunova kora*
Način pripreme
Rastopiti putar.
U tepsiju(19x13) koja je lagano namazana putrom staviti 1/3 kese kadaifa , pri tom paziti da se kadaif ne mrvi.
Razastrti kadaif lagano prskati sa 1/3 rastopljenog putra.
Posuti sa 1/3 mljevenih oraha.
Postupak ponoviti tri puta i nastojati da kadaif viri iznad ruba tepsije.Zagrijati rernu i kadaif u njoj vise 'sushiti' nego peci.Ne smije dobiti tamnu boju.

85 dkg secera natopiti u vodu, toliko da se prekrije.Kuhati zaljev 10 minuta , da ne bude ni gust ni rijedak.

Peceni kadaif lagano kvasiti zaljevom , dajuci mu vremena da upije sok.
*Po zelji mozete dodati grozdjice, ali one pustaju tamnu boju i ako zelite zlatno rumeni kadaif nisu preporucljive.Mozete dodati malo vanilije radi arome, a strugana limunova kora u zaljevu ubija slad secera. 


 

Kommentarer
Postat av: Emira Slipicevic

Izgleda sve dobro osim oraha-dobar kadaif je kao i baklava,oraha 500 grama pa ce biti pravi,pozdrav svima.

2010-12-24 @ 10:31:30
Postat av: Nermina

Slazem se sa tobom Emira...I najgori kolac sa dosta oraha bude izvanredan he he...Kad budete jele nemojte zaboraviti casu vode!!!

2011-01-26 @ 21:26:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0